Sari la conținut
Clinica biodent

ALBIREA DINTILOR ZOOM

Albire ZOOM

Procedura de albire dentară ZOOM este inofensivă și lipsită de disconfort, iar timpul redus de tratament, precum și nuanțele foarte luminoase obținute fac ca aceasta să fie foarte solicitată

De asemenea, albirea dentară cu lampă este foarte utilă și indicată în cazul unor evenimente care cer un zâmbet fără cusur într-un interval de timp foarte scurt (căsătorii, party-uri, conferințe, diverse evenimente mondene).

Cu ajutorul sistemului de albire dentară ZOOM!® se obțin rezultate într-un timp mai scurt. Albirea profesională în cabinet poate oferi rezultate de până la câteva nuanțe, albind și luminând dinții în mod vizibil.

 Tratamentul pentru albirea dintilor poate fi efectuat prin mai multe  proceduri, spre exemplu albire mecanică, albire chimică sau albire cu  aparatul laser.

 După consultul de specialitate efectuat de medicul dentist se stabileşte  tipul de tratament de albire indicat fiecărui pacient. De precizat este că  albirea chimică se recomandă atunci când starea de sănătate a dintelui  este bună.

 Poate fi nevoie de mai multe şedinţe

Pentru albirea dinţilor pătaţi, dentistul utilizează un agent de albire concentrat, nu înainte de a proteja gingiile cu o soluţie specială.

Se folosesc lampa de albire şi laserul pentru rezultate mai rapide. Practic, albirea dinţilor poate dura între 15 şi 60 de minute, în funcţie de cât de severă este colorarea danturii. Pacientul poate avea nevoie de mai multe şedinţe de tratament pentru a ajunge la culoarea dorită.

Albirea cu aparatul laser are o eficienţă mai mare, întrucât se utilizează un agent care conţine peroxid de hidrogen şi laserul

În cazul albirii mecanice, se foloseşte profi-jetul, un aparat de profilaxie bazat pe bicarbonat de sodiu. Mai precis, medicul dentist aplică pasta specială pe periuţa de detartraj sau prin profi-jet şipulverizează soluţia de bicarbonat de sodiu pe dinte, printr-o abraziune mecanică fină.

Când este indicată albirea chimică

În cazul dintelui devitalizat, unde s-a scos nervul şi, în timp, s-a produs colorarea lui, albirea chimică locală poate reface nuanţa iniţială.

Altă metodă recomandată pentru rezultatele bune este albirea chimică cu ajutorul unei lămpi speciale.  Această procedură constă într-un kit de albire stabilit în funcţie de nuanţa culorii dorite şi fotopolimerizare cu lampa.

Albirea chimică conferă albire de durată şi se face fără durere, nefiind nevoie de anestezie.

 Albirea pe cale chimică nu e indicată pe dinţi cariaţi sau pe lucrări protetice ori pe dinţii cu grad mare de îngălbenire, spre exemplu dacă s-a urmat un tratament medicamentos cum ar fi tratamentul cu tetraciclină. De asemenea, nu se efectuează albire chimică pe dinţii cu sensibilitate dentară crescută, pe dinţii cu infecţii, cu fisuri.

Laserul nu sensibilizează

Dacă alegi să-ţi albeşti dinţii prin procedura de albire profesională cu ajutorul laserului, trebuie să ştii că există diferenţe între această procedură şi celelalte, amintite anterior.

Tratamentul cu laserul durează mai puţin, în 20 de minute dinţii de pe ambele arcade sunt albiţi, îndepărtându-se şi cele mai dificile pete cauzate de consumul de cafea, tutun, vin roşu ori coloranţii din alimente.

După tratament, dinţii nu manifestă sensibilitate la cald şi la rece. Lumina emisă de laser este filtrată astfel încât căldura emanată să nu irite pulpa dentară şi să nu dăuneze ţesutului moale, gingia.

După albirea dentară, se recomandă evitarea băuturilor colorante şi a fumatului, pe cât posibil.