fbpx
Sari la conținut
Clinica biodent

Periaj Profesional

Măsura de periaj profesional are scopul de a completa metodele de  igienă orală pe care pacientul şi le poate aplică singur, acasă. Este  dovedit faptul că placă bacteriană care nu a fost îndepărtată pentru o  perioada mai lungă de timp (veche), nu se poate înlătura prin periajul  normal, realizat de către pacient, la domiciliu. În plus, cu ajutorul  periajelor profesionale, în afară de îndepărtarea optimă a plăcii  bacteriene, se pot corecta şi unele tipuri de discromii exogene  (coloraţii ale dinţilor ce pot să apară datorită unor alimente precum  vinul roşu, cafea sau a fumatului).

Cum se realizează un Periaj Profesional?

Acest tip de periaj se realizează cu ajutorul unor piese care se montează în dispozitivul “contra-unghi” a unitului dentar ( a scaunului dentar). Aceste piese sunt defapt periuţe circulare cu diametru mic, confecţionate din filament de plastic dur. Pe ele se aplică o pastă profesională abrazivă, cu diferite arome, care poate conţine sau nu flor (depinde de scopul periajului).

Medicul aplică periuţa pe toate suprafeţele dentare în timp ce această produce mişcări circulare. Forţă de aplicare este moderată iar procedeul este sută la sută nedureros.