fbpx
Sari la conținut
Clinica biodent

Tratamente Ortodontice

Purtarea unui aparat dentar implica unele neplaceri mai ales la inceput, in primele 4-5 zile, dar cu timpul te vei obisnui si vei scapa de senzatia de presiune si disconfort. Cel mai frecvent te vei putea confrunta cu iritatiile provocate de aparatul dentar la nivelul gingiilor, limbii si interiorului obrajilor. Insa, pentru aceste probleme exista remedii prescrise de catre ortodontul tau, in masura sa diminueze intensitatea durerii, astfel incat sa te bucuri de o viata normala. 

Este foarte important sa dispui de o igiena dentara riguroasa pentru prevenirea cariilor, problemelor parodontale si eventualelor fracturi dentare.

Cel mai indicat este sa respecti programarile facute de catre ortodontul tau cu scopul evaluarii progresului facut panain momentul consultatiei si verificarii starii aparatului tau dentar. In cazul ruperii unui bracket sau unui fir nu trebuie sa tratezi cu indiferenta situatia, ci sa te prezinti medicului tau specialist in cel mai scurt timp, in vederea solutionarii inconvenientului.